Tips voor orginele kerstkaarten

Geplaatst op: 02-02-2015

Naast kerstballen, kalkoen en zoveel mogelijk cadeaus, maken ook kerstkaarten deel uit van kerstmis. Ze vallen in november al op je deurmat en herinneren je eraan dat de kerst weer voor de deur staat. Hartstikke leuk om te krijgen natuurlijk, maar kerstkaarten zijn op hun retour. Ze hebben hun beste tijd gehad en worden tegenwoordig met een paar klikken via het internet besteld. Maar wat veel mensen niet weten, is dat ze in net zo'n korte tijd een originele kerstkaart helemaal zélf kunnen maken. Hier zijn vijf tips die je daarbij helpen:

Grove materialen

Laat de poëzieplaatjes met glitter voor wat ze zijn en gebruik grove materialen, zoals bruin karton, wit gescheurd papier en touw.

Schuw verf niet

Schilder zelf je eigen kerstboom met verf in welke kleur dan ook. Ook hierbij geldt: hoe grover, hoe beter. Alleen de vorm van een driehoek is al voldoende om te laten zien dat het om een kerstboom gaat. Je hoeft dus geen Picasso te zijn om je kerstkaart mooi te verven.

Washitape

Washitape is een nieuwe trend op het gebied van knutselen. Het is tape die bedrukt is met een leuk motiefje. Deze tape kan je kerstkaart wat opvrolijken. Hoe? Dat is geheel aan jou.

Feestelijke details: knoopjes

Maak het grove geheel wat feestelijker met kleine details. Zo kunnen knoopjes een leuke toevoeging zijn op je kaart. Plak ze in willekeurige maten op willekeurige plekken en je kaart zal een wat feestelijkere uitstraling krijgen.

3D-kaart

Mocht je nog wat tijd overhebben, dan kun je bovenstaande tips natuurlijk ook nog toepassen op de bekende 3D-kaart. Dit vereist wat meer precisie, maar zal je kaart ongetwijfeld een extra dimensie geven.

Natuurlijk kun je naast deze tips je eigen fantasie de vrije loop laten gaan, maar ze zullen je helpen om in ieder geval de basis te leggen voor de meest originele kerstkaarten. De meeste materialen zul je wellicht al in huis hebben, maar zorg voordat je begint dat je je spullen bij elkaar hebt. Zo voorkom je dat je tussendoor nog naar de winkel moet voor een beetje lijm. En, vergeet nadat je uitgeknutseld bent, je kerstwens niet op te schrijven!

De Kerstpakketten trends van dit jaar

Uit traditioneel oogpunt gezien vinden we het kerstpakket alleen terug op boerderijen en andere agrarische onderne

Inpak tips

Met kerstmis staat het samenzijn centraal, maar natuurlijk ook de prachtige cadeaus die je ontvangt tijdens de ker