Kerstmarkten

Geplaatst op: 24-12-2012

Wil je schitterende kerstmarkten bezoeken en genieten van de gemoedelijke kerstsfeer die hier heerst. De kerstmarkten kunnen gevonden worden door het hele land, maar het is natuurlijk ook mogelijk om er voor te kiezen om een kerstmarkt in het buitenland te bezoeken. Het land in Europa dat zich het meeste versiert tijdens de kerstdagen is Duitsland. Dat is dan ook de reden dat hier de meeste kerstmarkten gevonden kunnen worden. En een bezoek aan een kerstmarkt kan worden gecombineerd met een weekendje weg, zo ben je even weg uit de dagelijkse sleur. Hieronder vind je meerdere kerstmarkten die opvallen in het overzicht van alle kerstmarkten.

Kerstmarkten in binnen- en buitenland

  • Valkenburg is de stad in Limburg die gedurende kerstperiode geheel omgetoverd wordt tot een schitterend winterwonderland. Deze stad is een plek in Nederland die bekend staat om zijn prachtige kerststanden waar niet alleen mooie kerstproducten gekocht kunnen worden, maar er kan ook genoten worden van de lekker kersthapjes en glühwein.
  • Maastricht is ook een stad waarvoor je kunt kiezen tijdens de maanden november en december. Deze stad is helemaal omgetoverd tot een mooie lichtstad, waar je in alle winkels mooie versieren kan vinden. Naast de sublieme standen waaruit de kerstmarkt bestaat kun je ook een ritje maken in het reuzenrad of een baantje schaatsen op de kunstschaatsbaan midden in de stad.
  • Düsseldorf is een kerststad gelegen in Duitsland. In deze stad zijn maar liefst vijf kerstmarkten te vinden die bezocht kunnen worden. Elke kerstmarkt heeft zijn eigen sfeer en stijl waar je dus elke keer weer opnieuw kunt genieten van prachtige producten en leuke kerstversieringen.

Bezoek een mooie kerstmarkt

Er zijn natuurlijk nog veel meer schitterende kerstmarkten die bezocht kunnen worden, zoals bijvoorbeeld Brugge, Keulen, Antwerpen en Hasselt. Ook kun je kiezen voor het bezoeken van een leuke stad waarbij kerstmis geheel in het teken staat, denk hierbij aan London waar je perfect kan kerstshoppen en vergeet zeker niet New York waar de Amerikanen zich hebben uitgeleefd om de kerstsfeer te krijgen in de stad. Het is wellicht aan te raden om zelfs enkele dagen te blijven een hotel en, of als je dichter bij huis gaat, een vakantiehuisje is dan wellicht een goede keuze om in te verblijven. Er zijn rond de kerst tijd altijd leuke aanbiedingen te vinden. Maar als je een specifiek doel hebt is het wellicht handiger om op tijd te boeken. Om je goed te orienteren is online een vakantiehuis huren een goed idee. Via websites als weekendjewegatlas.nl om je te orienteren. Wij raden iedereen aan om zeker een keer je leven een kerstmarkt te bezoeken en te genieten van de heerlijke sfeer die hier hangt.

Tips voor orginele kerstkaarten

Naast kerstballen, kalkoen en zoveel mogelijk cadeaus, maken ook kerstkaarten deel uit van kerstmis. Ze vallen in

Het ontstaan van kerstmis

De Germanen vierden rond december hun eigen midwinter- of julfeesten. Deze duurden precies dertien dagen en twaalf

Inpak tips

Met kerstmis staat het samenzijn centraal, maar natuurlijk ook de prachtige cadeaus die je ontvangt tijdens de ker